Bebeğe su verilir mi?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Katie Zeratsky, bebeklere ilk altı aydan önce kesinlikle su verilmemesi gerektiğini söyledi

Suyun sağlık için oldukça faydalı olduğu uzmanlar tarafından üstüne basıla basıla söylense de, bu her zaman geçerli değil. 


Örneğin, bebekler ilk altı ay anne sütü dışında hiçbir şey tüketmemeli. Havanın, ortamın aşırı sıcak olması nedeniyle bebeklere su verilmesi dahi tamamen yanlış. 

Katie Zeratsky, bebeklere su verilmemesi gerektiğini belirtirken, hatta yapılan bu yanlışın bebeğin ölümüne bile neden olabileceğini söyledi.

Zeratsky'e göre;

1- Bebekler sıvı ihtiyaçlarını anne sütü ya da bebek mamasından karşılarlar. O nedenle sıcak bir günde bile bebeklere su verilmemeli.

2- Bebeklere özellikle altı aydan önce kesinlikle su verilmemeli. Su; protein, vitaminler, mineraller, karbonhidrat ve yağ gibi önemli besin maddelerini kaçırmasına yol açar.

Anne sütü ve mama bebeklerin hızlı büyümesine büyük katkı sağlarlar. Bebeklerin daha çok enerjiye ihtiyaçları vardır, böylece hızlı büyürler. 

3- Çok su içirmek bebeğin ölümüne yol açabilir!

Bebeğin çok fazla su içmesi su zehirlenmesine yol açabilir. Bu da bebeğin ölümüne neden olabilir.

4- Eğer bebeğiniz, siz farkında olmadan biraz su içmişse, bunu büyütmenize gerek yok. Büyük fotoğraftan bakıldığında bu ciddi bir sorun değil. 24 saat içerisinde böbrekler sodyum dengesizliğini düzeltecektir. 

5- Karışık mamalar fazla sulandırılmış olacağından negatif sonuçları olabilir. Mamayı doktor tavsiyesiyle kullanabilirsiniz.