Bakan Demircan, 2018 hedefini açıkladı! Acil servise kırmızı ışık geliyor

Sağlık Bakanı Demircan: Acil servislerdeki yoğunluğun izlenebilmesi ve gerekli müdahalenin yapılabilmesi için ‘kırmızı ışık’ projesini geliştirdik. Cep telefonlarımızdan takip edebileceğiz.

Yelda GÖKDAĞ

EN İYİ HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Türkiye, sağlık projeleri ve hizmetlerinde zirveye ulaştı. Meclis’te milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, acil servislerdeki yoğunluğa müdahale için hazırlanan “kırmızı ışık” projesini, hastanelerdeki yoğunluğun izlenebilmesi için geliştirilen ve tanıtım uygulaması kendi cep telefonuna yüklenen yazılım üzerinden anlattı. 

SERVİSLER CANLI İZLENECEK

Yoğun olan acil servislerde, kamera ve çağrı sistemi kurularak işleyecek olan kırmızı ışık uygulamasıyla, acillerle ilgili yetkililerin cep telefonlarına uyarı gelecek ve acil servis canlı olarak izlenebilecek. Demircan, “Son şekli verilmedi. Bu yazılımla telefonumdan şu anda hangi hastanenin acilinde yoğunluk olduğunu görebiliyorum” dedi. 

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen projeler ve verilen hizmetlere ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2018’de hizmette kalitenin daha da artacağını belirtti.

2017’DE 215 MİLYON MUAYENE 

15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Özellikle birinci basamak hizmetlerini bütün vatandaşlarımıza koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında ulaştırıyoruz. Bu kapsamda 2017 yılının sadece ilk 10 ayında 215 milyon muayene sayısı gerçekleşti. 15 yıl önce  Türkiye’de yoğun bakım yatak sayısı 850 civarındayken şu an 16 binlerde. Dolayısıyla Türkiye poliklinik hizmetleri, yataklı tedavi hizmetleri ve bu yoğun bakım hizmetleri noktasında fevkalade iyi noktalardadır, bu da giderek daha da artırılacak.

Dönüşüm tamam, sıra kalitede

Türkiye, sağlık projeleri ve hizmetlerinde de zirveye ulaştı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2018’de de sağlıkta kalite, gelişme ve ve sürdürülebilirlik için çalışma yürüteceklerini söyledi. Bakan Demircan, “Biz sağlıktaki dönüşüm sürecini tamamladık. Şimdi sıra sağlıkta kalite, gelişme ve sürdürülebilirlik sürecini gündeme getirmek. Bu çalışmaları yapıyoruz ve önümüzdeki günlerde Türkiye daha açık şekilde bunlara şahit olacak” diye konuştu. Bakan Demircan projelere yönelik şu açıklamaları yaptı:

3 yanık ünitesi, 3 tane perinatal merkez, 4 inme merkezi, 4 genetik merkez, 6 prematüre retinopatisi tanı ve tedavi merkezi, 11 robotik yürüme merkezi açıldı.

YÜKSEK VASIFLI TIBBİ HİZMET

Yüksek vasıflı tıbbi hizmet sunumu kapsamında 2017 yılında 2 kapsamlı onkoloji merkezi, 6 tane onkoloji tanı ve tedavi merkezi, 6 erişkin kalp merkezi, 3 tane pediatrik kalp merkezi, 1 karaciğer organ nakil merkezi, 1 böbrek organ nakil merkezi, 1 erişkin kemik iliği nakil merkezi, 1 pediatrik kemik iliği nakil merkezi açıldı.