Bağışıklığına güvenme, aşı ol

Prof. Dr. Gamze Varol, vakaların arttığını ve hatırlatma dozu yapılması gerektiğini belirterek, “Eğer hatırlatma dozunu yapmazsak, bağışıklığımız bizi korumaya yetmeyebilir” dedi.

DHA

Tekirdağ'da Prof. Dr. Gamze Varol, koronavirüs vakalarının arttığını belirterek, hatırlatma dozu için çağrı yaptı. Pandeminin bittiği yönündeki söylemlerin rehavete neden olduğunu belirten Prof. Dr. Varol, "Aslında 'Pandemi bitti' sözü, çok dikkatli kullanılmalı. Çünkü pandemi bitmedi, vakalar arttı. Ve bir sene önce söylediğimiz şeyi yineliyoruz. Maske, mesafe, hijyen bunlar çok kıymetli. Önemli bir korunma aracımız daha var; o da hatırlatma dozu, aşılarımız. Eğer aşılıysak bile bakanlığın bizlere çıkarmış olduğu hatırlatma dozunu yaptırmayı ihmal etmeyelim. Özellikle hatırlatma dozu; kronik hastalığı ile ileri yaşta olanlar için hayati önemde" diye konuştu.

HASTA SAYISI ARTIYOR

Prof. Dr. Gamze Varol, artan vakalar nedeniyle sağlık çalışanları arasında da pozitif sayılarının arttığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Yoğun bakımlarda hastaların sayısı arttı. Virüs mutasyona uğruyor. Evet, aşılıyız ve korunuyoruz. Fakat çok bulaşıcı ve eğer hatırlatma dozunu yapmazsak, bağışıklığımız bizi korumaya yetmeyebilir."