Aşısızlara kısıtlamalar yayılıyor! Dünya aşılı hayata geçiyor

Aşısıza sert tedbirler geliyor. Dünyayı korkutan Delta varyantına karşı ülkeler önlemlerini arttırdı. Aşı olmayan veya test yaptırmayanlar için birçok ülkede kısıtlamalar getiriliyor.

BELÇİKA: Başkent Brüksel'de sosyal hayatın birçok alanında "Güvenli Kovid Belgesi" kullanılacak. Halk, aşılarının tam olduğunu, 48 saat içinde yapılmış negatif PCR sonucu ibraz edecek.

ALMANYA: Birçok eyalet, kamusal alanlarda "2G" (Aşılanmış ya da Kovid'den iyileşmiş) kuralını getirdi. Yetki alan marketler bu kuralı net olarak uygulamaya kalkarsa, aşısızlar ya da aşı karşıtları alışveriş yapamayacak.

İTALYA: Ülkede aşı veya test yaptırmayı ya da kısa süre öncesinde Kovid geçirmiş olmayı belgelendiren "Yeşil Geçiş" sertifikası, devreye girdi. Milano kentindeki Cologno Monzese bölgesindeki bir şirketin elemanları, şirket merkezine girmeden önce sağlık kartını gösterdi.

ABD: Tüm kara ve hava sınırlarını, tam aşılı yabancı ülke vatandaşlarına 8 Kasım'dan itibaren açacağını duyurdu.

FRANSA: Ülkede aşı olmayan kişilerden istenen ücretsiz PCR testi uygulaması sona erdi. Aşı yaptırmamış kişiler artık testlerini 22-44 euro ödeyerek yaptırabilecek.