Artık burun estetiği ameliyatından korkmanıza gerek yok

Burun ameliyatları sırasında kullanılan tamponlar tarihe karışıyor.Üstelik hastaların korkulu rüyası haline gelen ağrılar da...

Geliştirmiş olduğu 6 farklı cerrahi tekniği tıp literatürüne kazandıran KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, ”Burun şeklinden rahatsız olan kişiler, çoğunlukla burun estetiği ameliyatına girmekten korkuyorlar. Korkmalarının sebebi ise; burun estetiği ameliyatları sırasında burun kemiklerinin kırılması, metrelerce uzayan klasik tamponlar, ameliyat sonrası oluşan morluklar ve  olası ağrılar. Ayrıca anestezi riskleri de hastaların yaşadığı korkuların ana sebepleri arasında yer alıyor. Ancak tüm bu korkular artık tarihe karışıyor. Piezo Cerrahisi, hem hekime hem de hastaya büyük kolaylık sağlıyor” açıklamalarında bulundu.

İnsan Bu Kadar Sevdiği Bir Şeyi Nasıl Kırar? 

Kayabaşoğlu konu hakkında, “Teknolojik gelişmeler her sektörde olduğu gibi, sağlık sektöründe de köklü değişikliklere sebep oluyor. Bu değişiklikler, hem biz hekimlere sanatlarını icra ederken yardımcı oluyor, hem de hastalara büyük kolaylık sağlıyor. Buna örnek ise burun estetiğinde yakın zamanda kullanıma giren Piezo Cerrahisi. Bu yöntem ile ultrasonik dalgalar yardımıyla kemikleri kalemle yazı yazar hassasiyetle, kırmadan, şekillendirmek mümkün oluyor. Böylece burun estetiği ameliyatı sırasında burun kemiğini kırma işlemi gerçekleşmiyor. 

Bu yeni teknik ile gerçekleştirilen burun ameliyatları sonrasında, hastaların ameliyat sonrası sürecinde yaşadığı problemler de yok denecek kadar aza indi. Ameliyat sonrasındaki morarma sorunları neredeyse yok oldu. Ödem ve şişkinlikler ise nadir görülmekte ve çok daha kısa sürede yok olmakta. 

Günümüz teknolojisinde artık metrelerce uzayan, acı veren klasik tamponlar yerine, hava almayı sağlayan silikon şeritler kullanılıyor. Teknik, hastaya ameliyat sırasında hissedebileceği bir avantaj sağlamıyor. Hasta; bu tekniğin farkını, kemiğin kırılması ile yapılan klasik ameliyatlardan sonraki iyileşme döneminde hissediyor. Öte yandan, hastanın ameliyat sonrasındaki işe dönme süreci de, 1 hafta kadar kısa bir sürede sağlanıyor. Tabii ki bunun yanında hastanın cilt yapısı da çok önemli, ince bir cilt yapısına sahip olan kişilerin iyileşme süreleri, kalın cilt yapısına sahip kişilere göre daha kolay oluyor’’ detaylarını açıkladı.