Araştırmalar gösterdi: Kalp krizi riskini azaltıyor

Dünyada süt tüketicileri üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, yüksek süt yağı oranına sahip ürünler tüketen kişilerin kalp krizi riski azalıyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Ceyhan Ünal

Dünya genelinde yağlı süt tüketen insanlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, düşük yağlı süt tüketen insanların kalp krizi geçirme riski, yüksek yağlı süt tüketenlere göre daha yüksek.

Aksam.com.tr'nin CNN'den aktardığı habere göre, yapılan araştırma 16 yıl sürdü ve uzmanlar süt ürünlerini tüketen kişiler üzerinde bir araştırma yaptı.

Süt yağının insan vücuduna etkisi, yağ asidinin kan seviyelerinde oluşturduğu etkiye göre değerlendirildi.

Araştırmacılar, gözlemdikleri kişilerin yaş, gelir durumu, yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve diğer hastalıklara karşı dirençlerini de göz önünde bulundurarak yüksek yağ oranına sahip süt ürünlerini tüketen kişilerde kalp krizi riskinin azaldığını ortaya koydu.