Amasya'ya 600 yataklı hastane

Amasya Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla yapıldı. Yılmaz, yaklaşık 3 milyar 250 milyon TL'ye mal olacak 600 yataklı Amasya Devlet Hastanesi'nin yatak kapasitesini 768 yatağa kadar yükseltilebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Amasya'da gerçekleştirilecek ancak Samsun, Çorum, Tokat gibi çevre illere de hizmet verecek Amasya Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla dün yapıldı. Açılışta konuşan Yılmaz, yaklaşık 3 milyar 250 milyon TL'ye mal olacak 600 yataklı Amasya Devlet Hastanesi'nin yatak kapasitesini 768 yatağa kadar yükseltilebileceğini söyledi. Akfen İnşaat-Dost İnşaat tarafından hayata geçirilen Amasya Devlet Hastanesi, şehri sağlık alanında da bir çekim merkezi haline getirecek. 600 yataklı Amasya Devlet Hastanesi'nde 24 ameliyathane, 153 poliklinik, 133 yoğun bakım yatağı, 22 diyaliz yatağı, 60 acil servis yatağı yer alacak.

2 YIL İÇİNDE BİTECEK

Bu önemli sağlık yatırımının 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Amasya'da kapılarını açacak sağlık tesis aynı zamanda Türkiye'nin öncelikli deprem izolatörlü hastanelerinden birisi olacak. Hastanenin taşıyıcı kolonlarının her birine yerleştirilen tam 370 deprem izolatörü yer alıyor. Uygulanan bu sistem sayesinde olası büyük deprem riski taşıyan Amasya'da olası bir sarsıntı anında etki azaltılarak, hastanedeki çalışmalar aksamadan devam edecek.