Akıllı telefonlar beynimizi tembelleştiriyor

Çağ teknoloji çağı ancak sağlığımız ve yaşamımız büyük tehlike altında!

Akıllı telefonlar, beynimizin yapısını ele alıyor! Yapılan araştırmalar, akıllı telefon kullanan insanların başparmaklarıyla beyinleri arasında duyusal bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Reem Nöropsikiyatri Kliniği’nden Dr. Mehmet Yavuz, akıllı telefonların beynimize olan etkilerini anlattı:

Çoklu medya kullanımı

Akıllı telefonlar üzerinden günde binlerce iletiye maruz kalıyoruz. Bu durum ise hayatımıza yeni kavramların girmesine yol açıyor. Tıpkı, multitasking gibi… Yani aynı anda çoklu medya kullanımında bulunmak. 

Beyin tümörleri ihtimalini artırıyor

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, multitasking durumunu yaşayanlar odaklanmada güçlük çekerek ihtiyaçları olan bilgileri rastgele detaylar arasında bulmakta bile zorlanıyor. Bu durum iş ve okul hayatındaki başarı ve verimi düşürmenin ötesinde zamanla beynin tembelleşmesine yolaçarak temel fonksiyonları bile yerine getirmekte zorlanmasına yol açabilir. Glioma veya menengioma gibi beyin tümörlerinin gelişme ihtimalini artırdığı bilinen akıllı telefonlar ayrıca yaydığı mavi ışıkların yol açtığı uykusuzluk sebebiyle meme ve prostat kanseri riskini yükseltiyor.