Aç kalmak kanser riskini azaltıyor

Açlığın birçok faydası var, biri de fare modellerinde tespit edildi ki kanser miktarlarını azaltıyor.

2020'de şişmanlık, kontrol edebileceğimiz kanser risk faktörleri içinde en büyük neden olacak. Tam bir oran söyleyemiyoruz ama 100 hastadan 30'unun şişmanlık ve gıdadan, yüzde 20'sinin sigaradan, yüzde 50'sinin genetik veya bilmediğimiz diğer nedenlerden kanser olacağı düşünülüyor.

Açlığın faydaları saymakla bitmiyor

Açlığın faydalarını görmek için günde 14-16 saat açlık yaşaman gerekiyor. Açlığın birçok faydası var, biri de fare modellerinde tespit edildi ki kanser miktarlarını azaltıyor. Hastalar açlık yaşadığı zaman diyabetin oluşumunu durdurabiliyor ve bağırsaktaki kök hücreler kendini daha çabuk yenileyebiliyor.

Şişmanlığın zararları

Şişmanlığın zararlı diyabete yol açtığı, farklı damar hastalıklarına ve kansere neden olduğu son 30 yıldaki epidemiyolojik çalışmalarda  ortaya çıktı.

Sağlıklı beslenmek lazım, bizim Türk mutfağı çok zengin. Günde iki öğün, doyunca durmak gerekir.. Ekmek de peynir de zeytin de tüketilmeli.Tatlıyı az tutmak, kaloriye dikkat etmek lazım. Kalori çok olduğu zaman vücut o kaloriyi, şekeri yağa çeviriyor.