2023 İstanbul'un En İyi Saç Ekimi Merkezleri ve Sırları

İstanbul'un en iyi saç ekimi doktorları ve klinikleri gerçekten de yüksek standartlarda hizmet verebiliyor mu? Türkiye'de uygulanan ve sır gibi saklanan en iyi saç ekim metodu hangisi? Sizler için Türkiye'deki saç ekimi operasyonları hakkında merak edilen tüm soruları yanıtlıyoruz.

İstanbul'un en iyi saç ekimi doktorları ve klinikleri gerçekten de yüksek standartlarda hizmet verebiliyor mu? Türkiye'de uygulanan ve sır gibi saklanan en iyi saç ekim metodu hangisi? Sizler için Türkiye'deki saç ekimi operasyonları hakkında merak edilen tüm soruları yanıtlıyoruz.

Başarılı bir saç ekimi işlemi mutlaka uzman doktorlar kontrolünde yapılmalıdır. Türkiye, saç ekiminde ön plana çıkan başarılı bir ülke olmuştur. Farklı ülkelerden çok sayıda kellik sorunu yaşayan turistler hem başarılı saç ekimi operasyonları hem de uygun saç ekimi fiyatları nedeniyle Türkiye'ye İstanbul'da saç ekimi yaptırmak için gelmektedir. Saç kökünün aktif olmadığı alanlara cerrahi yöntemle saç kökü nakli yapılmaktadır. Yapılan işlem zamanla gelişmiş ve günümüzdeki halini almıştır. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde saç ekimi daha kolay ve daha başarılı şekilde uygulanmaktadır. İstanbul'un en iyi saç ekim merkezi ödülünü kazanan klinikler, saç ekimi metotlarının gelişmesinde büyük katkılar sağlamakta. Unique FUE ve Keep FUE gibi en yüksek başarı sonuçlarını sağlayan saç ekimi metotları bu Türk klinikler tarafından icat edildi.

Saç dökülmesi yaşayan kişiler saç ektirmek için klinik ve doktor araştırmasını iyi yapmalı, ve kendisi için en doğru hizmetten faydalanmalıdır. Saç ektirmek için Türkiye'yi tercih eden kişiler, doğru yerleri tercih ederek Türkiye'de güvenilir koşullarda saç ekimi yaptırabilir. Aynı zamanda Türkiye'de saç ekimi yaptıranlar ülkeyi gezme ve tanıma imkanına da sahip olur. Bu ülkede saç ekimi işlemleri hem daha uygun fiyat hem de yüksek başarı oranı vaadi ediliyor.

İstanbul'un En İyi 5 Saç Ekim Kliniği ve Doktoru

Dünyanın önde gelen sağlık kuruluşları tarafından İstanbul'un en iyi saç ekimi klinikleri yakından takip ediliyor. Sadece Türkiye'nin değil tüm Avrupa'nın da en iyi saç ekim doktorları arasında yer alan Türk doktorlar başarılarını ödüllerle ispatlıyor.

Hermest Hair Clinic

Nimclinic

Este Favor

Cosmedica

Hair Of Istanbul

İstanbul'un en iyi saç ekim merkezleri özellikle Avrupa'daki kişiler tarafından merak ediliyor. Bu İstanbul'un başarılı saç ekim merkezleri uluslararası vermiş olduğu hizmetle ön plana çıkıyor. Uluslararası saç ekim hizmeti sunan Türkiye'nin en iyi saç ekim merkezi ünvanıyla en çok ödül kazanan üç isim Hermest, Nimclinic ve Este Favor oluyor. Başarılarını uluslararası ödülleri toplayarak belgelen bu iç kliniği inceleyelim.

Hermest Hair Clinic: En İyi Saç Ekim Merkezi Ödüllü

Uluslararası saç ekim hizmeti sunan Hermest'in merkezi saç ekimi İstanbul'da yer almaktadır. Dünya'nın önde gelen sağlık kuruluşları tarafından Hermest Hair Clinic Türkiye'nin en iyi saç ekim merkezi olarak gösterilmektedir. DHI ve Safir FUE yöntemlerini uygulayan Hermest Hair Clinic ayrıca devrim olarak nitelendirilen Unique FUE metodunun da patent sahibidir. Kadrosundaki Kardiyolog, Dermatolog ve estetik cerrahı ile en üst düzeyde güvenlik sağlayan saç ekimi hizmeti veriliyor.

Profesyonel ekip eşliğinde ömür boyu garantili saç ekimi hizmeti veriyor. %99 saç tutma oranıyla güven sağlayan Hermest, bir hafta iyileşme süresi veriyor. 20 yıldır uzmanlaşmış kadrosuyla Unique FUE, DHI, Safir FUE, Perkutan FUE teknikleri üzerine hizmet veriyor. Saç ekimi için İstanbul'u tercih eden hastalar yüksek konforlu konaklama hizmeti alabiliyor. Tüm hastalar ulaşım ve konaklama hizmeti alırken aynı zamanda İstanbul'un güzelliklerini de yakından görme imkanına sahip oluyor.

Nimclinic

Türkiye'nin en iyi saç ekim klinikleri arasında Nimclinic de yer alıyor. Nimclinic, profesyonel kadrosu sayesinde dünya genelinde tanınıyor. Yurtdışından pek çok hastaya saç ekimi uygulanan Nimclinic ayrıca %100 memnuniyet garantisi veriyor. 3 uzman doktor eşliğinde 3000'den fazla hastaya hizmet sunan Nimclinic aynı zamanda 6 ülkede temsilcilik hizmeti veriyor.

Yalnızca saç ekimi alanında değil aynı zamanda estetik ve ağız sağlığı alanında hizmet vermektedir. Danışanlarına uygun fiyat ve yüksek kalite sağlayan bir kliniktir. Nimclinic geçmişten günümüze sağlığın herkes için ulaşılabilir bir konumda olması için çabalamaktadır.

Este Favor

İstanbul hizmet veren Este Favor, profesyonel ekip eşliğinde saç ekimi hizmeti veriyor. Uzman kadroya sahip olan klinikte farklı saç ekimi teknikleri kullanılıyor. Saç ekimi için gelen hastalar öncelikle bazı muayene ve tetkiklerden geçiyor. Daha sonra hasta için rapor oluşturuluyor. Bu rapora göre hastanın saç yapısı, saçların ne kadar seyrek olduğu, hangi tekniğin uygun olduğu belirleniyor.

Türkiye'nin en önemli saç ekim merkezlerinden bir tanesi olan Este Favor, randevulu sistem üzerinden hizmet veriyor. Hastaların randevu alması sayesinde kliniklerde yoğunluk yaşanmıyor, her hasta için detaylı görüşme yapılıyor. Uluslararası saç ekimi hizmeti sunan klinikler Avrupa ve diğer ülkelerden Türkiye'ye giden tüm hastaları havaalanında karşılıyor. Hastalar havaalanından alınarak kliniğe veya konaklama yerine götürülüyor. Klinikler tüm hastaların ulaşım ve konaklama ihtiyacına en iyi çözümü sunuyor.

Türkiye'de saç ekimi yaptırmak isteyenler İstanbul'da ödül almış üç kliniği güvenle tercih edebilir. Profesyonel ekip eşliğinde saç ekimi hizmeti sunan klinikler uygun fiyat garantisiyle hizmet vermektedir. Aynı zamanda klinikler birçok imkanı hastalara sunar.

Türkiye'de Saç Ekimi Yaptıranların Yorumlar

Pek çok kişi saç ekimi için Türkiye'yi tercih ediyor fakat saç ekimi yaptıranların, saç ekimi yorumlarını sorduğumuzda kimisi memnun kaldığını kimisi ise memnun kalmadığını belirtiyor. Klinik ve ekibin tecrübesi saç ekimi operasyonun başarısını çok etkilese de başarıyı etkileyen başka faktörler de mevcut. Türkiye'de saç ekimi yaptıranların yorumlarını sorduğumuzda memnun kalmayanların nedenleri şu şekilde açıklandı;

Çok ucuz bir saç ekim merkezinin tercih edilmesi.

Aynı gün içerisinde çok fazla saç ekimi yapan yerlerin kaliteyi kaybetmesi.

T.C Sağlık Bakanlığı tarafından saç ekimi yapmaya izi olmayan yerler.

Hijyen kurallarına uygun bir hastane yerine başka bir yerde operasyonun yapılması.

Saç ekimi sıradan bir işlem değildir. Her ne kadar basit bir işlem gibi görünse de işlemler uzman kadro eşliğinde yapılmalıdır. Bu sayede uygulanan işlemin başarı oranı artar.

Türkiye'de saç ekimi yaptırıp memnun kalan 100 kişiye deneyimlerini sorduğumuzda memnun kalmalarının nedenleri şu şekilde açıkladılar;

Bir gün içerisinde yüksek sayıda saç ekimi yapmayan bir kliniğin tercih edilmesi

Saç ekim merkezini iyi araştırarak seçilmiş olması

Klinik şikayetlerinin olmamasına dikkat etmeleri

T.C Bakanlığı tarafından onaylı bir klinik seçmeleri

Memnuniyet garantisi verebilinmesi

En İyi Saç Ekim Tekniği Hangisi?

Saç ekimi için uygulanan farklı teknikler bulunmaktadır. Geçmişten günümüze kadar gelen bu teknikler zamanla değişmiş ve gelişmiştir. Gelişen teknikler sayesinde günümüzde daha etkili ve güvenilir işlemler uygulanmaya başlandı. Uygulanan her saç ekimi tekniği kendine ait avantajlar ve dezavantajlar içerir. İstanbul'un en iyi saç ekim merkezleri ve doktorları genellikle iki yöntem üzerinde durur. Bunlar;

FUE tekniği

DHI tekniği

FUE tekniği ve DHI tekniği en çok tercih edilen yöntemlerden ikisidir. Bilinirlik seviyesi en yüksek olan saç ekimi tekniği FUE tekniğidir. DHI tekniği ise uygulanan işlemler arasında en yeni ve yoğun ilgi gören tekniktir. Saç ekimi yaptırmak isteyen hasta için hangi tekniğin uygun olduğu belirlenmektedir. Bu aşamada uygulanan bazı tetkik ve muayeneler etkilidir. Örnekle açıklamak gerekirse kanama riski fazla olan hasta FUE tekniğini istese de o hasta için DHI tekniği daha uygundur. Saç ekimi işleminde ne kadar genişlikte bir alana ekim yapılacağı önemlidir. Eğer ekim yapılacak alan çok genişse DHI tekniği yerine FUE tekniği ile saç ekimi yapılmaktadır. Çünkü FUE tekniği sayesinde daha fazla kıl kökü toplanabilir ve uygulanabilir. DHI tekniği ile uygulanan kıl kökü miktarı daha azdır.

Safir FUE Metodu

Saç ekiminde kullanılan FUE, Foliküler Ünite Ekstraksiyonu anlamına gelir. Uygulanan bu teknikten verimli sonuç almak için uzman hekim ve uzman kadro eşliğinde işlem yapılmalıdır. Saç ekimi için hasta ve doktor ortak karar verir. Operasyon öncesinde hastanın saçları 3 mm uzunluğa kısaltılır. Hastada kıl kökünün alınması için uygun bölge belirlenir.

Belirlenen bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. İşlem sırasında mikro motor adı verilen ekstraksiyon aleti kullanılır. Kullanılan aletle greftler toplanır. Greft ise üzerinde küçük bir miktar doku parçası barındıran saç foliküleridir. Her greft tekli, ikili, üçlü veya dörtlü olabilir. Eğer FUE tekniği için tercih edilen ekip yeterli tecrübeye sahip değilse uygulanan işlem başarısız olabilir. Aynı zamanda kıl köklerine zarar verilebilir. Bu nedenle tercih edilecek ekip oldukça önemlidir. Hastadan alınan kıl kökleri eğer oda sıcaklığında bekletilirse ortalama 2 buçuk saat içinde ölmeye başlar. Fakat toplanan kıl kökleri özel sıvı içerisinde bekletilirse ortalama 6 saat kadar canlı kalır. Kıl köklerinin canlı kalması için Hiposol ve soğuk izotonik sıvıları kullanılır. Saç ekimi işleminde kullanılan iki önemli malzeme vardır. Bunlar;

Blade

Punch

Blade kullanılarak kanallar açılır. Açılan kanallara punch adı verilen özel iğnelerle saç kökleri yerleştirilir.

DHI Saç Ekim Metodu

DHI, Direct Hair Implantation yani doğrudan saç ekimi anlamına gelir. Bu teknikte de greft toplama işlemi tıpkı FUE tekniğinde olduğu gibi yapılır. Bu ekim işleminde Choi adı verilen kalem kullanılır. Bu teknik uygulanırken ekim bölgesinde saç tıraşı yapılmasına gerek yoktur. Bu özelliğiyle kadınlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Operasyon öncesinde kıl kökünün alınacağı bölge tıraş edilir. Lokal anestezi kullanılır. DHI ve FUE metotları arasında bazı farklar vardır.

Uygulama şekilleri farklıdır.

FUE tekniği sayesinde tek seansta ortalama 3000 ile 4500 arası greft ekimi yapılabilir.

DHI tekniği sayesinde tek seansta 1500 ile 2500 arası greft ekimi yapılabilir.

DHI tekniğinde kanama yok denecek kadar azdır. Aynı zamanda bu teknikte iyileşme süreci biraz daha kısadır.

Geniş alana ekim yapılması için FUE tekniği, daha sık ekim yapılabilmesi için DHI tekniği kullanılmaktadır.

FUE tekniği yaklaşık 6-7 saat sürerken DHI tekniği daha uzun sürmektedir.

Unique FUE

Modern tıbbın gelişmesi ile birlikte bir çok gelişme sağlanabilmekte. Bu gelişmelerden bir tanesi olan Unique FUE metodu rakipsiz başarı oranı ile en iyi saç ekim metodu olarak gösterilmektedir. Veriyor Bu teknik, patentin sahibi olan yalnızca Hermest tarafından uygulanmaktadır. Bu teknikte saç kökleri özel yöntemle tek tek alınıyor. Alınan saç kökleri ihtiyaç duyulan saçsız alanlara yerleştiriliyor. Bunun için saçın çıkış açısı ve yönü dikkate alınıyor. Avantajlı bir işlem olarak kabul edilen bu teknikte greftlerin zarar görme oranı en aza indiriliyor. Ayrıca açılan kanallar özel Unique FUE'nin uçlarıyla açıldığı için daha dar alana daha fazla saç kök ekilmesine olanak sağlıyor. Sıkı saç ekimi haricinde ekilen saçlarda %99'a varan müthiş bir kalıcılık oranına sahip. Bu kalıcılık Safir FUE ve DHI metotlarında %40 ila %90 arasında değişmektedir.

2021 yılında en iyi saç ekim metodu ödülünü alan Unique FUE hem bilim insanları hem de saç ekiminin önde gelen doktorları tarafında takdir aldığı bilinmektedir. Yeni ekilen saçlar yaklaşık altı ay içinde doğal ve canlı görünüme ulaşmaya başlar. Bir buçuk yıl sonra artık saçlar en iyi haline ulaşmış olur.

BU BİR İLANDIR