Turkcell 4.5G teknolojisi ile yeni bir iş dünyasına geçeceğiz

Turkcell’in sponsorluğunu üstlendiği, binlerce KOBİ ve girişimciyi teknolojiyle buluşturan Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın altıncısı İzmir'de gerçekleştirildi.

Röportaj: Büşra Kamış

Fotoğraf: Oğuz Birkardeşler
Video: Uğur Çökdü

İzmir’de yüzlerce KOBİ ve girişimciyi bir araya getiren Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nda konuşan Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Barbaros Özdemir, dünyanın en büyük teknolojilerinden biri olan 4.5G ile birlikte, iş dünyasının zaman ve mekandan bağımsız, gerçek anlamda ofiste çalışır gibi hızlı ve kesintisiz olarak her türlü bilgiye kolayca ulaşılabileceğini söyledi. 4.5G’nin 3G’ye kıyasla en önemli özelliklerinden birinin de çok düşük tepkime süreleri olduğunu belirten Özdemir, Turkcell 4.5G teknolojisi ile artık merkezi sunuculardaki kaynak yönetimi, muhasebe vs. gibi en geniş programları bile sanki ofisteymiş gibi uzaktan mobil olarak kullanmanın mümkün olacağını, böylece KOBİ'lerin e-dönüşümünü destekleyerek kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayacağının altını çizdi.

Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Barbaros Özdemir ayrıca, en hızlının en hızlısı Turkcell 4.5G teknolojisi ile birlikte M2M (makineler arası iletişim) ürünlerinin yeni alanlarda kullanılarak yaygınlaşacağı ve zamanın paranın daha verimli kullanıldığı yeni bir dünyaya doğru adım atılacağını duyurdu. Turkcell'in de bu alanda Türkiye’deki en değerli yatırımı yaptığına dikkat çeken Özdemir şunları söyledi: “Birkaç ay içinde 4.5G teknolojisinin gerçek değerlerine yetecek tek firma olarak Turkcell'i göreceğiz. Biz 4.5G'ye yaptığımız yatırımdan çok memnunuz umarım halkımız da kullanıcılarımız da memnun olur”.