Genç işsizliğinin ilacı bilişim

Turkcell’in sponsorluğunu üstlendiği, binlerce KOBİ ve girişimciyi teknolojiyle buluşturan Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın altıncısı İzmir'de gerçekleştirildi. Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya, üyelerini e-ticarete girmeleri için cesaretlendirecek çalışmalar yaptıklarını anlattı.

EGİAD Başkanı Seda Kaya, Türkiye'de büyük bir genç işsizlik sorunu olduğunu vurgularken, mobil iletişim teknolojisi ile girişimcilik fırsatları arasındaki bağa dikkat çekti: “Bir süredir üniversitelerde  girişimcilik ile ilgili yeni programlar açılıyor. Girişimciliği özendiren eko sistemi geliştiren programlar, ödüllü yarışmalar gibi destekler veriyoruz; en sonunda da bir melek yatırımcı ağı kurduk ve oraya gelen projeleri değerlendiriyoruz. Gelen projelerin yüzde 80'i bilişimle ilgili… Bunları çok ciddi bir ön elemeden geçirip melek yatırımcılarımızla buluşturuyoruz.” dedi.

Seda Kaya, "E-ticarete ilgisi olan ve bu konuda çalışma yapan arkadaşlarımıza da bu platformlarını güncellemesi, daha modern hale getirmesi, cep telefonu ve tabletlere uygun hale getirmesi konusunda destek vermek üzere başlattığımız ciddi bir çalışmamız var. Sonuçta KOBİ'lerin hayatlarına devam etmesi gerekiyor. E-ticaret çok büyük bir platform ve önümüzdeki günlerde 4.5G’nin de katkısıyla iki kat büyüyeceğini göz önüne alırsak üyelerimizi yönlendirmek bizim görevimiz." diye konuştu.