5 adımda evde kaş açmanın sırrı! Kuaförlere para dökmenize gerek kalmayacak

Kaş açma modası hız kesmeden devam ediyor. Evde kaş açmak hem daha pratik hem de ucuz. Peki kaş rengi nasıl açılır? İşte 5 adımda formülü...

Bakım ve güzellik işlemlerinizi evde yapmanın zamanı geldi. Kaşlarınızı da evde açabilirsiniz. Peki ama nasıl? İşte yanıtı...

1. Uyumluluğu önceden test edin

Kaşlarınıza uyguladığınız renkler ve geliştirici jeller bazen göz çevrenizdeki hassas cildi tahriş edebilir. Hatta bazı insanların renklere alerjisi bile var. Bu, göz çevresinde şişlik, şiddetli kızarıklık ve ciltte yanma ile sonuçlanabilir. Kaşlarınızı boyamadan önce, cildinizin göze çarpmayan bir bölgesinde rengi test edin. Kaş boyamadan yaklaşık bir veya iki gün önce vücudun bir bölgesine az miktarda uygulayın ve sonraki birkaç saat ve gün boyunca reaksiyonu gözlemleyin. Gözle görülür veya fark edilir bir reaksiyon görmüyorsanız ürünü kaşlarınızda güvenle kullanabilirsiniz.

2. Doğru rengi seçmek

Mümkün olan en doğal sonucu elde etmek için kaşlarınızı çok koyu renklendirmemelisiniz. Renk doğal kaşınıza ne kadar yakın olursa, renk sonucunuz o kadar ince olur. Açık tipler orta sarışın, açık kahverengi veya grafit tonlarına gidebilir. Esmer insanlar yoğun bir kahverengi tonu seçebilirler. Daha açık bir tonla başlamak ve yavaş yavaş daha koyu bir gölgeye yaklaşmak daha iyidir.

3. Cildi ve kaşları hazırlayın

Ancak renklendirmeye başvurmadan önce cildinizi kaşlarınızın çevresini hazırlamalı ve yağlı bir krem sürmelisiniz. Bu şekilde cildinizin hoş olmayan renk atmasını önlersiniz. Kaşlarınız makyaj ve cilt yağlarından arındırılmış olmalıdır. İdeal olarak, bunun için biraz misel suyu kullanmalısınız.

4. Kaş rengini doğru uygulayın

Renklendirici ve geliştirici jeli birlikte karıştırdıktan sonra ince bir fırça ile rengi dikkatlice uygulayabilirsiniz. Kaşlarınızı önce büyüme yönünde, sonra diğer yönde boyayın. Tüm tüylerin eşit şekilde renkle kaplandığından emin olun.

5. Doğru maruz kalma süresi

Renge bağlı olarak, maruz kalma süresi yarım dakika ile tam beş dakika arasındadır. Renk ne kadar uzun süre uygulanırsa, o kadar koyu olur. Açık renkli saçlar genellikle rengi çok çabuk emer, bu nedenle kısa bir maruz kalma süresi yeterlidir.