Zerdeçallı pilav ile patlıcan söğürme

Zerdeçallı pilav ile patlıcan söğürme tarifi...

MALZEMELER

* 3 adet bostan patlıcanı

*l 3 su bardağı Aynes süt

* 1 yumurta

* 3 çorba kaşığı un

* 3 çorba kaşığı Aynes tereyağı

* 1 çay vardağı rendelenmiş Aynes kaşar peyniri

Et İçin:

* 400 gr dana kuşbaşı

* 1 adet sarı biber

* 1 adet kırmızı biber

* 4-5 adet arpacık soğan

* 1 çay kaşığı tuz

* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

* 2 çorba kaşığı Aynes tereyağı

Pilav İçin:

* 2 su bardağı pilavlık pirinç

* 3 çorba kaşığı Aynes tereyağı

* 2 çorba kaşığı sıvıyağ

* 2 adet yeşil sivri biber

* 1 adet kapya biber

* 1 su bardağı tavuk suyu

* 2 su bardağı su

* 1 çay kaşığı tuz

* 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal

HAZIRLANIŞI / 4 KiŞiLiK

Patlıcanları delin ve fırında közlemeye bırakın. Tencerede Aynes tereyağını ve unu kavurun. Sütü ve yumurtayı ekleyin. Közlenmiş patlıcanları soyun ve beşamelle karıştırın. Beşamel közlenmiş patlıcan karıştıktan sonra kaşar peyniri ekleyin. Et için; döküm bir tencerede kuşbaşı etleri kendi suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan etlerin üzerine tereyağını, soğan ve biberleri ekleyin. Ardından tuz, kırmızı toz biber ekleyerek pişirin. Altına Aynes kaşar peynirli patlıcan söğürme üzerine et ile servis edebilirsiniz. Pilav için; Aynes tereyağını ve sıvıyağını ince kıyılmış biberleri kavurun ve pirinçleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuz ve zerdeçalı ekleyin. Pilava ölçülü suyunu ve tavuk suyunu verdikten sonra demleyin. Aynes tereyağlı zerdeçallı pilav ve patlıcanlı söğürmeyi birlikte servis edebilirsiniz.