Yarma buğdaylı toyga aşı çorbası tarifi ve malzemeleri! Yarma buğdaylı toyga aşı çorbası nasıl yapılır?

Kaymaklı incir dolması nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için yarma buğdaylı toyga aşı çorbası tarifi ve malzemeleri nelerdir? Kaymaklı incir dolması nasıl yapılır?

En güzel iftar sofraları için yarma buğdaylı toyga aşı çorbası tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

YARMA BUĞDAYLI TOYGA AŞI ÇORBASI

MALZEMELER:

1 su bardağı aşurelik buğday,

½ su bardağı nohut,

2 su bardağı Aynes kaymaksız yoğurt

1 adet yumurta sarısı,

1 çorba kaşığı un

1 yemek kaşığı kuru nane,

2 yemek kaşığı Aynes tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

5 su bardağı su

1 su bardağı tavuk suyu

HAZIRLANIŞI / 5-6 KİŞİLİK

Nohutu bir gece önceden ıslatın. Aşurelik buğdayı ve nohutu su ile tencereye alın ve kaynatın. Ayrı bir kâsede Aynes yoğurdu, yumurta ve unu çırpın. Kaynayan çorba suyundan terbiyeyi ılıklaştırmak için bir kepçe su alın. Kaynayan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak dökün. Tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Ayrı bir sos tavasında Aynes tereyağını eritin ve kuru nane ile sos yapın. Kaynayan çorbaya ekleyerek servis edin.