Vişneli saray muhallebisi tarifi ve malzemeleri! Vişneli saray muhallebisi nasıl yapılır?

Vişneli saray muhallebisi nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için vişneli saray muhallebisi tarifi ve malzemeleri nelerdir? Vişneli saray muhallebisi nasıl yapılır?

En güzel iftar sofraları için vişneli saray muhallebisi tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

VİŞNELİ SARAY MUHALLEBİSİ

MALZEMELER

1.5 litre Aynes süt

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı un

1 çay kaşığı damla sakızı

1 çorba kaşığı Aynes tereyağı

2 su bardağı donuk vişne

2 çorba kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI / 6 KİŞİLİK

Sütü derin bir tencereye alın. İçerisine toz şekeri, vanilyayı ve eleyerek unu ekleyin. Havanda damla sakızını biraz toz şeker ile döverek toz haline getirin. Karışımı sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir tavada vişne ve şekeri ezerek karıştırarak meyve sosunu pişirin. Kupların altına önce vişne sonra muhallebi ve sonra tekrar sos olarak servis edin.