En güzel iftar sofraları için Trakya usulü fıstıklı peynir helvası tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
TRAKYA USULÜ FISTIKLI PEYNİR HELVASI
MALZEMELER
1 litre Aynes tam yağlı süt
1 su bardağı Aynes çeçil peyniri
1 çay kaşığı peynir mayası
1 su bardağı İrmik
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta
HAZIRLANIŞI / 4-5 KİŞİLİK
Toz şekeri, vanilyayı ve irmiği bir kapta harmanlayın. Derin bir tencereye sütü orta ateşte ılıklaştırın. Parmağınızın bu ısıya dayanması gereklidir. Ilık olan süte peynir mayasını ekleyin ve kapağını kapatın. 10 dakika dinlenmeye bırakın. Toz şeker, irmik vanilya karışımını kesilmiş süt ile birlikte ocağa alın. Sütlü karışıma yumurtayı ekleyin ve kıvam alana kadar dinin tutmaması için sürekli karıştırın. Kıvam alan muhallebimize Aynes çeçil peynirini ekleyin ve ocaktan alın. Sürekli karıştırarak peyniri soğutun. Oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.