İslam temizlik dinidir. Temizlik, İslam'da çok büyük ve önemli bir yere sahiptir. Bütün ibadetlerin özü temizliktir. Manevi temizlik kötü düşüncelerden arındırır. Maddi temizlik ise bulunduğumuz çevrenin, bedenimizin temizliğidir. Peygamberimizin en çok üzerinde durduğu, titizlik gösterdiği konulardan biri de temizliktir. Hz. Muhammed (S.A.V.) Kur'an'da ana hatlarıyla bildirilen abdest ve gusülü detaylandırdığı gibi, bunlardan bağımsız olarak da sayısız buyruklar vermiştir; "Temizlik imanın yarısıdır.", "Müslümanlık temizlik üzerine kurulmuştur.", "Cennete ancak temiz olanlar girer.", "Kim, Allah'ın evinin bereketini artırmasını istiyorsa, yemekten önce ve sonra ellerini yıkasın.", "Uykudan uyandığınızda ellerinizi yıkamadıkça bir kaba daldırmayın.", "Misvak (bir çeşit diş fırçası) kullanın, misvak ağzı temizler.", "Her Müslüman'ın haftada en az bir defa bütün bedenini yıkaması Allah'ın onun üzerindeki hakkıdır." gibi hadislerle de temizliğin önemini vurgulamıştır.
BEREKETİ, RIZKI ARTIRIR
Temizlik bâzı ibâdetlerin ön şartı olduğu gibi, sıhhatin de asıl unsurudur. Ayrıca rızkın artmasına da sebebidir: "Evde çer çöp, süprüntü bulunduğu zaman o evden bereket kaldırılır. Kirli bezleri evlerinizden dışarı çıkartınız. Süprüntüleri evlerinizde biriktirmeyiniz. Zira süprüntüler zararlı şeylerin barınağıdır."
Türk Kızılay, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da "15 Ramazan Dünya Yetimler Günü"nde 200 Pakistanlı yetim için iftar programı düzenledi.