MALZEMELER:
* 4 adet kemer patlıcan
* 7-8 adet çarliston biber
* 2 adet havuç
* 2 adet domates
* ½ çay kaşığı tuz
* Kızartmak için sıvıyağı
Sosu İçin:
* 2 su bardağı Aynes kaymaksız yoğurt
* 2 su bardağı Aynes süzme yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı Aynes tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI / 3-4 KiŞiLiK
Patlıcanları pijama şeklinde soyun ve tuzlu suda bekletin. Biberleri ve havuçları dilimleyin. Patlıcanları kurulayarak kızartın. Sonrasında biber ve havuçları kızartın ve sebzeleri birbirine karıştırın. Domatesi rendeleyin, tuzu ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir kâsede Aynes süzme yoğurt ve kaymaksız yoğurdu karıştırın. Ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyin. Ayrı bir tavada Aynes tereyağını ve tatlı kırmızı toz biber ile sos yaparak servis edin.