En güzel iftar sofraları için sütlü hurmalı paşa sarma tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
SÜTLÜ HURMALI PAŞA SARMA
Sütlü hurmalı paşa sarma
MALZEMELER
2 litre Aynes tam yağlı süt
5 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı su
1 su bardağı toz şeker
300 gr tavuk göğsü
1 paket toz vanilya
1 çorba kaşığı Aynes tereyağı
1 çay kaşığı toz tarçın
İÇ DOLGUSU İÇİN:
10 adet Medine hurması
1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI / 6-8 KİŞİLİK
Derin bir tencerede bol su ile tavuk göğsünü haşlayın. Haşlanan tavuk göğüslerini üzerini geçecek kadar suyla yumuşayıp rengi açılana kadar bekleyin ve tiftikleyin. Bol su ile yıkayın ve sıkarak derin bir tencereye alın. Tencereye Aynes tam yağlı sütü ekleyin ve lif lif olan tavuk göğüsleriyle kaynatın. Kaynamaya başlayan süte şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Ayrı bir kapta su ile pirinç ununu sulandırın ve sürekli karıştırdığınız süte yavaş yavaş ekleyin. Kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynayıp kıvam alan muhallebimizi ocaktan alın ve parlaklık vermesi için Aynes tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Mikser yardımı ile 3-4 dakika çırpın. Hafif suyla ıslatılmış tepsiye muhallebiyi dökün ve spatula yardımıyla düzleyin. Diğer tarafta Medine hurmalarının çekirdeklerini çıkarın ve suyla mikserde çekin. Tepsiye döktüğünüz muhallebinin üzerine katman şeklinde yayın. Buzdolabında soğumaya bırakın ve spatula ile rulo yaparak tarçın ile servis edin.