SUSAMLI SÜZME YOĞURTLU KADINBUDU KÖFTE
En güzel iftar sofraları için susamlı süzme yoğurtlu kadınbudu köfte tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
1 kg dana kıyma
5 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
3 su bardağı su (pirinç için)
2 orta boy soğan
½ çay bardağı sıvıyağ
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
DIŞI İÇİN:
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı susam
Kızartma yağı
2 su bardağı süzme yoğurt
½ çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI / 6 KİŞİLİK
Pirinçleri haşlayın. Bir tencerede sıvıyağını alın ve ince doğranmış soğanları kavurun. Kıymanın yarısını soğan ile kavurun. Tuz, karabiber, yenibaharı ve pirinçleri ekleyin ve kavurun. Kavrulmuş kıyma ile çiğ kıymayı bir karıştırma kabında tüm baharatlarını ekleyerek yoğurun. Büyükçe porsiyonlar kopararak oval şeklini verin. Önce una bulayın daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın ve daha sonra susama bulayın. Derin kızgın yağda kızartın. Süzme yoğurdu, tuzu ve sarımsağı çırpın. Servis tabağının altına sarımsaklı yoğurdu alın üzerine kadınbudu köfteleri dizin ve Aynes tereyağlı kırmızı toz biberli sos ile servis edin.