Reyhanlı yoğurtlu iç bakla favası

Reyhanlı yoğurtlu iç bakla favası tarifi...

MALZEMELER

* 3 su bardağı iç bakla

* 6 su bardağı su (Haşlamak için)

* 1 su bardağı Aynes süzme yoğurt

* 1 orta boy kuru soğan

* 2 diş sarımsak

* 1 demet dereotu

* 1 çay kaşığı tuz

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* ½ adet Limon

HAZIRLANIŞI / 4-5 KiŞiLiK

İç baklalarını ölçülü suyla haşlayın. Ayrı bir tencerede sıvıyağ ile soğan ve sarımsağı kavurun. Üzerine baklaları ve tuzu ekleyin. Sıcakken mikserden çekin. En son dereotunu ekledikten sonra fazla blenderdan geçirmeden alın. Karıştırma kabına alın ve Aynes yoğurt ile karıştın. Tuz taze kıyılmış reyhan ve dereotu ile servis edin.