Ramazan’da Yenikapı ruhu

Onbir ayın Sultanı Ramazan’ın son çeyreğine girdik. Eğer hâlâ eski Ramazanları özlüyorsanız işte size o atmosferi yaşatacak güzel bir fırsat! İstanbul’da Ramazan denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Feshane, bu yıl tadilatta olması sebebiyle tüm etkinlikler Yenikapı Etkinlik Alanı’na taşındı.

1


Yenikapı Sahili’nde 700 bin metrekare alan üzerine kurulan Yenikapı Etkinlik Alanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Yakası’ndaki Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Her gece düzenlenen ve binlerce insanın geldiği alanda iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih sonrasındaki etkinlikler yoğun ilgi görüyor. Ramazan’ın manevi atmosferinin yaşandığı Yenikapı Yeni Feshane alanı, iftar öncesinden başlayan ve sahura kadar devam eden etkinliklerle göz dolduruyor. Alanda her gün, farklı tiyatro gösterileri, yazlık sinemalar, orta oyunları, tasavvuf müzik dinletileri ve ilahiler ziyaretçileri bekliyor. 

İFTAR VE EĞLENCE İÇİN YENİKAPI’YI ZİYARET EDİN

Deniz kıyısında keyifli bir iftar yapmaya ne dersiniz? Yenikapı Sahili’nde kurulan çarşıda, iftardan sahura kadar sıcak yemekten, geleneksel lezzetlere, Ramazan ayına özgü tatlı çeşitlerinden Türk kahvesine kadar pek çok alternatif var. Diğer bir seçenek ise yeşil alanda piknik. Etkinlik alanında 7’den 70’e herkesin mutlaka eğlenebileceği konsept mevcut. Özellikle çocuklarınız ‘Nerede o eski ramazanlar’ sözünü unutacak. 

RAMAZAN DAVULCUSU

700 bin metrekarelik alanda elindeki davuluyla, geleneksel kıyafetiyle maniler söyleyen ve etkinlikleri gelen ziyaretçilere duyuran ramazan davulcusu sizi 2017 yılından Osmanlı dönemine götürecek ve o günlerdeki havayı herkese yaşatacaktır.

YAZLIK SİNEMA KEYFİ

Yenikapı Sahili’ndeki alanda, her akşam farklı tasavvuf sanatçısı sahne almakta ve tasavvuf müzik dinletileri gerçekleşiyor. Ramazan ayının maneviyatını ilahiler eşliğinde de doyasıya yaşayabilirsiniz. İftar sonrası düzenlenen saray tiyatroları ya da yazlık sinema gösterileri ile de eğlenebilirsiniz. Mehteran konserlerini dinleyebilirsiniz. 

ORTA OYUNLARI

Her yaştan ziyaretçisinin kendini bulduğu Hacivat-Karagöz’ü ramazan süresince izlemeniz mümkün. Bu alanda dilerseniz torununuzla ya da çocuğunuzla güzel vakit geçirebilir veya çocukluğunuza yolculuk yaparak eski günlerinizi yâd edebilirsiniz.

ALANDAKİ DEV ÇARŞI

El sanatlarından giyime, kitaptan hediyelik eşyaya kadar birçok çeşitli ürünlerin sergi ve satışının yapıldığı stantlardan oluşan bölümler ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. 

Kimi ziyaretçiler bu gezintiyi iftar öncesinde yaparken kimileri ise iftar sonrası yürüyüşlerini stant aralarında yaparak hem alışverişlerini hem de iftar sonrası yürüyüşlerini yaparak sağlık bulmakta.

İKİ BİN KİŞİLİK MESCİT

Ziyaretçilerin huzur içinde ibadet edebilmeleri için kadın ve erkek için iki özel çadır, yaklaşık iki bin kişinin aynı anda Teravih Namazı kılmasına olanak sağlıyor. Teravih cemaatle kılınıyor. Etkinlik alanında kablosuz internet erişiminin yanı sıra, sağlık odası, bebek bakım odası iletişim noktası gibi pek çok hizmette ücretsiz olarak sunulmakta.

YENİKAPI’YA NEREDEN NASIL GİDİLİR?

Denizyolu

Çevre illerden denizyolu ile yaklaşık 1.5 saatte ulaşım sağlanabilen alana, İDO Yenikapı noktalarından hareket eden deniz otobüsleri ile çevre illerden gelebilirsiniz.

Karayolu

-Toplu taşıma araçları; Marmaray veya metro kullanarak yine alana çok kısa sürede ulaşabilirsiniz.

- Özel aracınızla; Yenikapı Etkinlik alanına kendi özel aracınızla ve ailenizle birlikte gidecekseniz Bakırköy Sahil Yolu’ndan veya Anadolu yakasından Avrasya Tüneli’ni kullanarak hemen tesise ulaşabilirsiniz.

MELEK AYDIN / STAR