Ramazan kazanımları 11 ay devam ettirilmeli

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ramazan rahmet, merhamet, mağfiret, cehennem azabından kurtuluş ayıdır. Ramazan ayında öğrendiklerimizi 11 ay boyunca kullanalım” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan'da yapılacak ibadetlere, "Ramazan ve Doğruluk" temasına, hac ve umreye ilişkin açıklamalarda bulundu. Erbaş, "İslam'ın özü Müslüman'ın en önemli hasletlerden birisi, belki de birincisi doğruluktur" dedi. Kur'an-ı Kerim'de Zilzal Suresi'nde "Kim zerre iyilik yaparsa karşılığını görür, kim de zerre kötülük yaparsa onun cezasını görür" buyrulduğunu belirten Başkan Erbaş, "Cenab-ı Hak bu konuda bizi uyarıyor. Fiziki âlemde yapsanız da o kötülük kötülüktür, sanal alemde de yapsanız o kötülük kötülüktür. Sanal alemde o kötülük ya da iyilik o kadar hızlı yayılıyor ki eğer sanal alemi iyilikle kullanırsak sevabınız katlanır eğer sanal alemi kötülük yolunda kullanırsak günahımız katlanır" ifadelerini kullandı.

'EĞİTİM AYI' DİYORUZ

Başkan Erbaş, "Ramazan ayı rahmet ayıdır, merhamet ayıdır, mağfiret ayıdır, cehennem azabından kurtuluş ayıdır. Ramazan ayında öğrendiklerimizi diğer 11 ayda kullanalım. Ramazan ayının bitiminden itibaren Ramazan'da kazanmış olduğumuz o alışkanlıkları, o güzellikleri, o iyilikleri diğer 11 aya da yayalım. Ramazan ayı bütün 11 ayı besleyen adeta bir eğitim ayı olarak değerlendiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ÖNCE 2020 KURASINDA ÇIKANLAR GİDECEK

Hac ve umre ibadeti ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi veren Başkan Erbaş, şöyle konuştu: "Suudi Arabistan'da hac ile ilgili güzel görüşmelerimiz oldu. Suudi Arabistan devleti Hac Bakanlığı 2022 yılında yurtdışından ve yurtiçinden bir milyon kadar hacı adayını kabul edeceğini ilan etti. Bu güzel bir müjde, bir başlangıç. Detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Bizim nüfusumuza göre 84 bin hacının kurasını çekmiştik. 2020 yılı haccı için onlar bekliyorlar. Şu anda kurası çekilmiş hacılarımız sırasıyla bu haktan istifade edecekler."

1 MİLYON KİŞİ HACI OLACAK

Suudi Arabistan bu yılki hac kontenjanını 1 milyon kişiye çıkardı. Diyanet İşleri Başkanlığı "Ülkelere tanınacak hacı adayı kontenjanları ile ilgili çalışmalar devam ediyor" açıklamasında bulundu.