Maarif Vakfı'ndan Hartum'da iftar

Türkiye Maarif Vakfı Sudan Temsilciliği Hartum'da düzenlediği iftar programında, Türk ve Sudanlı kurum, kuruluşların temsilcilerini bir araya getirdi.

Altı kıta, 49 ülkede 427 eğitim kurumu, 44 yurt ve 50 bin öğrenci ile özgün eğitim faaliyetleri yürüten Türkiye Maarif Vakfı, Hartum'da iftar verdi. Vakfın Sudan temsilciliğinin organize ettiği iftar programında, Türk ve yerel kurum, kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda eğitimci ve veli ağırlandı.

Başkent Hartum'daki Maarif Okulları kampüsünde düzenlenen geleneksel iftara, Egemenlik Konseyi Üyesi Ebulkasım Burtum, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Eğitim Bakan Yardımcısı Garibullah Muhammed Ahmed, TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Mustafa Özdil, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

İftar programında TMV'nin Hartum kampüsü öğrencileri, Kur'an tilavetinin ardından, şiir, Ramazan şarkıları ve ilahiler seslendirdi. Programda, TMV Sudan Temsilcisi Muhammet Emin Şimşek, bir yıldır sürdürdüğü görevini, Mehmet Nedim Aslan'a devretti.

ALTI OKUL, 2105 ÖĞRENCİ

Türkiye Maarif Vakfı Sudan'da faaliyetlerini 2017 yılından bu yana sürdürüyor. Hartum'da bir okul öncesi, iki ilköğretim, üç lise olmak üzere toplam altı okul bulunuyor. Vakfın bu bölgedeki öğrenci sayısı 2105. Hartum'daki okullarında eğitim gören öğrenciler ulusal sınavlarda yüksek başarı gösteriyor, dereceye giriyor. TMV'nin, Hartum Ulusal Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürlüğünce verilen 'En iyi anaokulu' ödülü de bulunuyor.