Kuş üzümlü fıstıklı düğün pilavı tarifi ve malzemeleri! Kuş üzümlü fıstıklı düğün pilavı nasıl yapılır?

Kuş üzümlü fıstıklı düğün pilavı nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için kuş üzümlü fıstıklı düğün pilavı tarifi ve malzemeleri nelerdir? Kuş üzümlü fıstıklı düğün pilavı nasıl yapılır?

En güzel iftar sofraları için kuş üzümlü fıstıklı düğün pilavı tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

KUŞ ÜZÜMLÜ FISTIKLI DÜĞÜN PİLAVI

MALZEMELER:

500 gr dana kuşbaşı

2 çorba kaşığı Aynes tereyağı

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı kuru kekik

1 su bardağı sıcak su

2 su bardağı pilavlık pirinç

2 çorba kaşığı kuş üzümü

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

3 çorba kaşığı Aynes tereyağı

1 su bardağı su

1 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı tuz

½ çay kaşığı toz tarçın

HAZIRLANIŞI / 4-5 KİŞİLİK

Eti tencereye alın ve kendi suyunda yağsız kavurun. Suyunu çektikten sonra Aynes tereyağını ekleyin. Tuz, kekiği ve sıcak suyu ekleyin, yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilavı için pirinçleri yıkayın 10 dakika suda bekletin ve süzün. Tencereye Aynes tereyağını koyun ve dolmalık fıstıkları kavurun. Pembeleşen fıstıkların üzerine pirinci ekleyin ve kavurun. Kuş üzümü ve tarçını ekleyin. Su ve et suyunu ekledikten sonra kısık ateşte demlenmeye bırakın. Suyunu çeken pilavın kapağını açın ve havlu kağıdı yerleştirin ve 20 dakika dinlendirin. Kuş üzümlü fıstıklı pilavın üzerine eti yerleştirerek servis edin.