Kuru etli kremalı patates röşti tarifi ve malzemeleri! Kuru etli kremalı patates röşti nasıl yapılır?

Kuru etli kremalı patates röşti nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için kuru etli kremalı patates röşti tarifi ve malzemeleri nelerdir? Kuru etli kremalı patates röşti nasıl yapılır?

En güzel iftar sofraları için kalem peynirli kolay künefe tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

KURU ETLİ KREMALI PATATES RÖŞTİ

MALZEMELER

4-5 adet patates

1 çay bardağı Aynes krema

2 çorba kaşığı Aynes tereyağı

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

½ çay kaşığı toz muskat

1 çay bardağı rendelenmiş Aynes kaşar peyniri

1 su bardağı Aynes süt

3 su bardağı su

SOSU İÇİN:

10 adet ceviz içi

1 çay kaşığı pembe tane karabiber

100 gr. kuru et

1 çorba kaşığı Aynes tereyağı

HAZIRLANIŞI / 2-4 KİŞİLİK

Patatesleri soyun büyük küpler halinde doğrayın ve ölçülü süt ve su ile haşlayın. Bıçak ucu ile kontrol edin ve yumuşayınca patatesleri süzün. Patatesleri tekrar tencereye alın ve Aynes tereyağını ekleyin. Patates ezme kaşığı ile ezin ve pürüzsüz kıvamı için yavaş yavaş krema ekleyin. Tuz, karabiber ve muskatı ekleyin. Sos tavasında Aynes tereyağı ile kuru et, ceviz ve tane kırmızı karabiber ile soteleyin. Patates püresinin üzerine dökerek servis edin.