En güzel iftar sofraları için kremalı enginar püreli dana biftek tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
KREMALI ENGİNAR PÜRELİ DANA BİFTEK
kremalı enginar püreli dana biftek
MALZEMELER:
2 adet dana biftek
1 dal biberiye
1 dal kekik
½ çay bardağı sıvıyağ
1 diş sarımsak
Deniz duzu
ENGİNAR PÜRESİ İÇİN:
4 adet enginar çanağı
1 adet patates
1 su bardağı Aynes krema
2 çorba kaşığı Aynes tereyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı Aynes Kaşar Peyniri
HAZIRLANIŞI / 2 KİŞİLİK
Enginar çanaklarını limonundan arındırmak için yıkayın. Enginarları ve patatesleri doğrayın ve su, süt, tuz ile haşlayın. Enginarlar ve patatesler haşlandıktan sonra süzün. Süzülen enginar, patateslerin üzerine krema ve tereyağını ekleyin. Karışımı blenderdan çekin. Tuz, karabiber ekleyin ve kaşar peynirinin yarısını içine yarısını fırın kaplarına aldığımız enginar püresinin üzerine ekleyin. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın.