Kremalı enginar püreli dana biftek tarifi ve malzemeleri! Kremalı enginar püreli dana biftek nasıl yapılır?

Kremalı enginar püreli dana biftek nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için kremalı enginar püreli dana biftek tarifi ve malzemeleri nelerdir? Kremalı enginar püreli dana biftek nasıl yapılır?

En güzel iftar sofraları için kremalı enginar püreli dana biftek tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

KREMALI ENGİNAR PÜRELİ DANA BİFTEK

kremalı enginar püreli dana biftek

MALZEMELER:

2 adet dana biftek

1 dal biberiye

1 dal kekik

½ çay bardağı sıvıyağ

1 diş sarımsak

Deniz duzu

ENGİNAR PÜRESİ İÇİN:

4 adet enginar çanağı

1 adet patates

1 su bardağı Aynes krema

2 çorba kaşığı Aynes tereyağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

1 çay bardağı Aynes Kaşar Peyniri

HAZIRLANIŞI / 2 KİŞİLİK

Enginar çanaklarını limonundan arındırmak için yıkayın. Enginarları ve patatesleri doğrayın ve su, süt, tuz ile haşlayın. Enginarlar ve patatesler haşlandıktan sonra süzün. Süzülen enginar, patateslerin üzerine krema ve tereyağını ekleyin. Karışımı blenderdan çekin. Tuz, karabiber ekleyin ve kaşar peynirinin yarısını içine yarısını fırın kaplarına aldığımız enginar püresinin üzerine ekleyin. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın.