Kolay süt şerbetli çikolatılı ev baklavası

En güzel kolay süt şerbetli çikolatılı ev baklavası tarifi...

MALZEMELER

* 1 paket baklava hamuru

* 250 gr Aynes tereyağı

* 2 su bardağı parça Antep fıstığı

Muhallebisi İçin:

* 1 su bardağı beyaz damla çikolata

* 3 su bardağı Aynes süt

* 2 çorba kaşığı mısır nişastası

* 2 çorba kaşığı un

* 1 yumurta

* 2 çorba kaşığı irmik

* 1 paket vanilya

Şerbeti İçin:

* 1 su bardağı su

* 3 su bardağı Aynes süt

* 3 su bardağı toz şeker

* 5 çorba kaşığı toz krem şanti

* 200 gr sütlü çikolata

* 1 çorba kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI / 6-8 KiŞiLiK

Süt, şeker, toz krem şanti ve suyu eritip buzdolabında soğumaya bırakın. Muhallebi için tüm malzemeleri pişirin. Kaynayan muhallebiyi 2 dakika mikserle çırpın. Aynes tereyağını eritin. Tepsiyi önce erimiş Aynes tereyağı ile yağlayın. Baklavalık hamurları aralarında tereyağı serperek 5 kat dizin ve antep fıstığı serpin aynı şekilde 5 kat daha dizdikten sonra muhallebiyi dökün. 5 kata aynı şekilde uygulayın. Bu kattan sonra 10 kat aralarında Aynes tereyağı gelecek şekilde dizin. Son katı serdikten sonra kare şekilde baklavayı dilimleyin. En son üzerine tekrar tereyağı gezdirin ve önce üzeri kızarana kadar 170 derecede fırınlayın. Üzeri kızardıktan sonra 140 derecede yavaş yavaş 20 dakika pişirin ve sıcak iken soğuk şerbeti dökün. Sütlü çikolata ve kakaoyu toz haline getirin ve baklavanın üzerini kaplayın. Baklavayı 8 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edin.