En güzel iftar sofraları için kolay kaymaklı fıstıklı katmer tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
KOLAY KAYMAKLI FISTIKLI KATMER
MALZEMELER
6 yaprak baklavalık hamur
150 gr Aynes tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket Aynes kaymak
1 su bardağı toz antep fıstığı
HAZIRLANIŞI / 2 KİŞİLİK
Aynes tereyağını eritin. Baklavalık hamur yaprağını tezgâha serin ve tereyağını serperek yağlayın. İkinci hamuru üzerine serin ve tekrar yağlayın. Kaymak, toz şeker ve Antep fıstığı serpin ve zarf şeklinde kapatın. Tereyağı ile yağlanmış tepsiye koyun ve 200 derece 8 dakika fırınlayın. Çıktıktan sonra dilimleyerek Aynes kaymak ile toz fıstık ile servis edin.