Kıymalı domates soslu ege otlu lazanya tarifi ve malzemeleri! Kıymalı domates soslu ege otlu lazanya nasıl yapılır?

Kıymalı domates soslu ege otlu lazanya nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için kıymalı domates soslu ege otlu lazanya tarifi ve malzemeleri nelerdir? Kıymalı domates soslu ege otlu lazanya nasıl yapılır?

En güzel iftar sofraları için kıymalı domates soslu ege otlu lazanya tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

KIYMALI DOMATES SOSLU EGE OTLU LAZANYA

MALZEMELER

200 gr kıyma

1 paket lazanya

2 çorba kaşığı Aynes tereyağı

2 orta boy soğan

1 adet havuç

2 adet rende domates

1 çorba kaşığı domates salçası

1 demet ıspanak

1 demet radika

1 demet pazı

1 demet ebegümeci

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

½ çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı Aynes beyaz peyniri

BEŞAMEL SOSU İÇİN:

2 yemek kaşığı un

3 su bardağı Aynes süt

3 çorba kaşığı Aynes tereyağı

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

½ çay kaşığı muskat rendesi

DOMATES SOS İÇİN:

2 yemek kaşığı Aynes tereyağı

3 adet rendelenmiş domates

1 yemek kaşığı domates salçası

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı kekik

ÜZERİ İÇİN;

1 su bardağı Aynes kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI / 6 KİŞİLİK

Tüm ege otlarını yıkayın ve karışık şekilde doğrayın. Piyazlık doğranmış soğan ile kavurun. Soğuduktan sonra Aynes beyaz peynir ile karıştırın. Başka bir tencerede tereyağı ile ince doğranmış soğanı ve rendelenmiş havucu ve kıymayı kavurun. Domates ve salçayı ekleyin ve kavurun. Tuz, karabiber ekleyip tüm harç birbirine karışıncaya kadar pişirin. Beşamel için; tereyağını tencereye alın ve unu kavurun. Kavrulan una sütü ekleyin ve topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Domates Sosu için; sıvıyağı tencereye alın önce salça daha sonra domatesi ekleyin ve tuz kekik ile kaynatın. Fırın kabına önce beşamel sosunu alın. Daha sonra lazanya dilimlerini dizin ve arasına beşamel koyarak 3 kat dizin ve önce kıyma harcını koyun ve tekrar beşamel ve lazanya yaprağı ile devam edin. 3 kat lazanyadan sonra da ege otlu harcını dökün ve tekrar 3 kat beşamelli lazanya dilimlerini dizin. Üzerine Aynes kaşar peyniri ile kaplayarak 180 derecede 30 35 dakika fırınlayın. Altına domates sos ile dilimleyerek servis edin.