Kayseri tepsi mantısı tarifi ve malzemeleri! Kayseri tepsi mantısı nasıl yapılır?

Kayseri tepsi mantısı nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için kayseri tepsi mantısı tarifi ve malzemeleri nelerdir? Kayseri tepsi mantısı nasıl yapılır?

En güzel iftar sofraları için kayseri tepsi mantısı tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

KAYSERİ TEPSİ MANTISI

MALZEMELER:

Hamuru için;

3 su bardağı un

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

1,5 su bardağı su

İçi için;

300 gr kıyma

1 adet soğan

½ çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Salça Sosu için:

2 yemek kaşığı Aynes tereyağı

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

3 su bardağı su

½ çay kaşığı tuz

Üzerine:

1 su bardağı Aynes süzme yoğurt

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı nane

2 yemek kaşığı Aynes tereyağı

HAZIRLANIŞI

Hamuru için; tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve sert pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İçi için soğanı rendeleyin ve fazla suyunu sıkın. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ile yoğurun.Sosu için; Aynes tereyağını sos tavasına alın, eridikten sonra domates salçasını kavurun. Tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyin. Suyu sürekli karıştırarak ekleyin ve kaynamaya alın. Dinlenen hamuru 3 e bölün ve unlanmış tezgahta açın. Açtığınız hamuru karelere kesin ve içlerine kıyma harcından koyun. Karşılıklı iki tarafı kapatarak ortası açık şekilde tepsiye dizin. Tüm tepsiyi sık sık dizdikten sonra üzerine domates sosu dökün. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında sosunu çekip yumuşayıncaya kadar fırınlayın. Yoğurt sosu için; sarımsakları ezin ve Aynes süzme yoğurt ile tuzu ekleyerek karıştırın. Aynes tereyağını bir tavada eritin ve naneyi ekleyerek sos olarak servis edin.