En güzel iftar sofraları için kaşar peynirli çıtır adana böreği tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
KAŞAR PEYNİRLİ ÇITIR ADANA BÖREĞİ
MALZEMELER:
20 adet baklavalık yufka
2 adet böreklik yufka
300 gr Aynes tereyağı
2 adet yumurta
2 su bardağı Aynes süt
100 gr Aynes çeçil peyniri
100 gr Aynes kalem peyniri
100 gr Aynes kaşar peyniri
100 gr Aynes örgü peyniri
HAZIRLANIŞI / 6-8 KİŞİLİK
10 adet baklavalık yufkayı üzerine tepsinizi kapatarak yuvarlak kesin. Aynes tereyağını eritin ve tepsiyi yağlayın ve 10 kat baklavalık yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına tereyağını keserek dizin. 10 kat yufkayı aralarını yağladıktan sonra kare şeklinde kesin. Bir kâsede Aynes sütü ve yumurtayı çırpın. Böreklik yufkaların biri parçalayın ve sosa batırarak dilimlediğiniz baklavalık yufkaların üzerine dizin. Aynes Çeçil Peyniri, Aynes Kaşar Peyniri, Aynes Örgü Peyniri, Aynes Kalem Peynirini ince doğrayarak karıştırın ve yufkaların üzerine serin. Kalan bir yufkayı parçalayın ve sosa batırarak peynir karışımının üzerine dizin. Kalan 10 adet baklavalık yuvarlak yufkayı aralarını Aynes tereyağını ile yağlayın. Ocağın üzerinde kısık ateşte çevirerek kızartın. Baklavalık yufka ince olduğu için hızlıca kızarabilir kontrollü şekilde çevirerek kızartın. Başka bir tepsiyle böreği çevirin ve diğer yüzünü kızartın ve böreği sıcak servis edin.