En güzel iftar sofraları için kar topu tatlısı tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
KAR TOPU TATLISI
MALZEMELER:
1 su bardağı Aynes krema
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı hindistan cevizi rende
1 paket vanilya
15-20 adet kavrulmuş bütün fındık
15-20 adet taze frambuaz
HAZIRLANIŞI
Bir karıştırma kabında Aynes krema ve toz şekeri çırpın. Kabarmaya başlayınca toz vanilyayı ekleyin. Kabaran kremaya Hindistan cevizini etap etap ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Hamur kıvamına gelen harcımızı 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizde düzleyerek içine bütün fındığı yerleştirin ve yuvarlayın.Yuvarlanan kar topu tatlılarının üzerine taze frambuazı ekleyin ve buzdolabında 2 saat dinlendirerek servis edin.