En güzel iftar sofraları için ıspanaklı peynirli tepsi böreği tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
ISPANAKLI PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ
MALZEMELER:
4 adet taze yufka
1 su bardağı Aynes süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı soda
2 su bardağı Aynes beyaz peynir
2 bağ ıspanak
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı Aynes tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 yumurta
2 çorba kaşığı Aynes tereyağı
Susam
Çörekotu
HAZIRLANIŞI
Aynes süt, yumurta, sıvıyağ ve soda ile börek için sos hazırlayın. Ayrı bir tavaya Aynes tereyağını alın. Kuru soğanı soteleyin. Ispanakları yıkayıp süzdürdükten sonra kuru soğan ile soteleyin. Sotelenen ıspanakları bir süzgece alın ve suyunu süzdürün. Süzülen ıspanaklı harca beyaz peynirini ekleyin ve iç harcını hazırlayın. Yufkaları tezgâha serin ve ikiye bölün. Süt ile hazırlanan harcı yufkalara dökün ve çektirin. Ispanaklı harcı yufkaların her yerine gelene kadar serperek koyun. Kıvırarak rulo haline getirin ve yağlanmış tepsinin göbek kısmından başlayarak yuvarlak halinde yerleştirin. Aynes tereyağını eritin ve yumurta ile çırpın. Rulo böreğin üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpin. 180 derece fırında 25- 30 dakika fırınlayın. Üçgen dilimler halinde Aynes ayran ile servis edebilirsiniz.