En güzel iftar sofraları için ıspanaklı beyaz peynirli rulo kalem börek tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
ISPANAKLI BEYAZ PEYNİRLİ RULO KALEM BÖREK
MALZEMELER:
1 paket baklavalık yufka
9-10 çorba kaşığı Aynes tereyağı
2 bağ ıspanak
2 su bardağı Aynes beyaz peynir
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Susam
Çörekotu
HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayın ve kurutun ince ince doğrayın. Bir karıştırma kabına doğradığınız ıspanakları alın ve tuz ile ovarak karıştırın. Beyaz peyniri ve yumurtayı ekleyin. Pul biberi ekleyin ve karıştırın. Aynes tereyağını eritin. Baklavalık yufkaları tezgâha açın. Baklavalık yufkaların arasına Aynes tereyağını serperek 5 kat dizin. 5 kat tereyağı ile dizilen yufkaların uzun kenarına çiğ ıspanaklı peynir harcını koyun. Katlı baklavalık yufkaları sarın ve 10 cm lik parçalar halinde keserek tepsiye dizin. Kalan tereyağını üzerine sürün susam ve çörekotu ile serpin. 190 derecede 15-20 dakika fırınlayın.