Her dairede ayrı bir Ramazan coşkusu

Ramazan'ın manevi havasını çocuklarına hissettirmek isteyen bir aile, Kağıthane'de yaşadıkları apartmanı 3 yıldır ışıklandırıyor, dairelerde “Ramazan köşesi” oluşturuyor.

İstanbul Kağıthane'de yaşayan Keloğlu Ailesi, bu yıl Ramazan'ın başlamasıyla aile apartmanını boydan boya led ışıklandırma ile aydınlattı, binanın girişini balonlar ve "Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan" yazısıyla süsledi. Daireleri de farklı şekillerde süsleyen aile, evlerinin bir odasını çocuklara özel hazırladı. Keloğlu Ailesi bu odalarda çocuklarına Kur'an-ı Kerim ve hadis öğreterek Ramazan'a özel aktiviteler düzenliyor.

KOMŞULAR DA YAPTI

Apartman sakini Bilal Keloğlu, çocukları 6 yaşındaki Ömer Faruk ile 15 aylık Osman Gazi'ye Ramazan'ın maneviyatını hissettirmek için uğraştıklarını söyledi. Ramazan'ın maneviyatını çocuklara küçük yaşta anlatmayı amaçladıklarını kaydeden Keloğlu, onların gelecekte vatana ve millete hayırlı bir evlat olmalarını istediğini kaydederek şöyle konuştu: "Çocuklarım, ışıklandırmayı bayramın sevinci, gelişi gibi hissediyor. Akşam olduğu zaman 'Işıkları yakalım' diyorlar. Çocuklar ve bizim için bir sevinç oluyor. Yandaki komşu görmüş, o da ufak bir ışıklandırma yaptı."