Hayatın derdine düşüp vazifelerinizi unutmayın

Rabbini unutarak yaşayanları Allah da hem dünyada hem de ahirette unutacaktır. Allah bu dünyada kendisine nankörlük edenleri, o büyük günde rahmetinden mahrum bırakacaktır.

Allah'ı unutarak yaşayanlar yalnızlığa mahkumdur. Yüce Allah şöyle buyurmuştur; "Allah'ı unutan, bu yüzden Allah'ın da kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın. İşte onlar gerçekten yoldan çıkmış kimselerdir." Dünyanın esiri olanlara, Allah'ın merhametinden başka hiçbir sığınağın olmadığı mahşer gününde şöyle seslenilecektir: "Siz bu günü yaşayacağınızı nasıl unuttuysanız biz de bugün sizi unutuyoruz. Şüphesiz varacağınız yer, ateştir. Size yardım edecek kimse de yoktur." Peygamber Efendinimiz (s.a.v.), amcasının oğlu Abdullah'la birlikte yolculuğa çıkmıştı. Bir ara ona "Yavrum! Sana bazı tavsiyelerde bulunacağım. Bunları sakın aklından çıkarma!" buyurdu.

SADECE ALLAH'TAN İSTE

Ardından bu genç sahabîye Rabbi ile arasındaki bağı asla koparmaması gerektiğine dair şu nasihatte bulundu: "Allah'ın hakkını koru ki, O da seni korusun. Allah'ın hakkını koru ki, O'nu her daim yanında bulasın. Bir şey isteyeceğin zaman Allah'tan iste. Yardım dileyeceğin zaman Allah'tan dile. Bil ki, bütün varlıklar sana yardım etmek üzere bir araya gelseler, Allah'ın dilediğinden başka yardımda bulunamazlar. Sana bir zarar vermek üzere elbirliği etseler, Allah'ın takdir ettiğinden başka bir zarar da veremezler.' Hepimiz insanız. Hayat meşgalesinde kimi zaman komşumuzu, eşimizi-dostumuzu unutuyoruz. Kimi zaman kendimizi, çevremizi, sorumluluklarımızı unutuyoruz. Ancak bütün bunların ötesinde bir insan için en kötü olanı, yaratılış gaye ve hikmetini unutmasıdır. Asıl hüsran, kişinin Rabbini unutarak yaşamasıdır. Allah'la olan misakını, kulluk ahdini hiçe saymasıdır. Dünyanın fani olduğu gerçeğini unutarak hesabı, mizanı, ahireti göz ardı etmesidir.

YOLDA KALANLARA İFTARLIK DAĞITIYORLAR

Elazığ'da Genç Kızılay gönüllüleri iftar saatinde yolda olan sürücü ve yolculara köfte ekmek ile ayran ikram ediyor. Gençler, seyahat eden ve kırmızı ışıkta bekleyen uzun yol şoförleri, sürücüler ve yolculara iftarlık dağıtarak gönülleri fethediyor.