Harçlıklarını ihtiyaç sahipleriyle paylaştılar

Sivas'ta Şehit Şerafettin Korkmaz Anaokulu öğrencileri, sınıflarındaki kumbaralarda biriktirdikleri harçlıklarıyla ihtiyaç sahibi ailelerin mutfak ihtiyacını karşıladı.

Sivas'ta bulunan Şehit Şerafettin Korkmaz Anaokulu öğrencilerinin değerler eğitimi dersinde sevgi ve paylaşma duygularını öğrenmesi için her sınıfa kumbara konuldu. Harçlıklarından artırdıklarını sınıflarındaki kumbaralara atan öğrenciler, biriken paranın Ramazan'da ihtiyaç sahipleri için kullanılmasını istedi. Öğrencilerin anlamlı isteğine kayıtsız kalmayan öğretmen ve veliler de destek verdi.

KOLİLERİ DAĞITTILAR

Geçen hafta açılan kumbaralarda biriken paralarla ilk aşamada ihtiyaç sahiplerinin mutfak masrafını karşılayacak 30 gıda kolisi oluşturuldu. Minik yürekler, öğretmenleriyle paketledikleri gıda kolilerinin önemli bir kısmını, okulun bulunduğu mahalledeki ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Öğrencilerin, harçlıklarıyla kuruş kuruş biriktirdikleri paranın büyüdüğünü görünce daha da şevke geldiğini anlatan okulun müdürü Burak Şahinarslan "Çocuklarımızın ve velilerimizin hayırları gerçek yerlerine ulaşmış olacak" dedi.