En güzel iftar sofraları için fransız baget ekmekli soğan çorbası tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
FRANSIZ BAGET EKMEKLİ SOĞAN ÇORBASI
MALZEMELER
2 kg kuru beyaz soğan
1 litre tavuk suyu
500 ml su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı Aynes tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı karabiber
2 dal taze kekik
1 su bardağı Aynes kaşar peyniri
6-7 dilim bayat baget ekmeği
HAZIRLANIŞI /4-5 KİŞİLİK
Kuru soğanları soyun ve piyazlık ay şeklinde doğrayın. Aynes tereyağı ve sıvıyağını geniş bir tencereye alın. Spatula yardımıyla soğanları kırmadan terleterek kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince toz şekeri ekleyin ve karamelize olana kadar kavurmaya devam edin. Soğanlar kahverengi olunca üzerine tavuk suyunu ve suyu ekleyin. İçine dal kekiği atın ve birlikte kaynatın. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Dilim ekmeklerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun ve fırına girebilen kaplara çorbaları alın. Çorba kaplarının üzerine dilim ekmekleri yerleştirin. 190 derecede kaşar peynirleri kızarıncaya kadar fırınlayın. Bu çorbanın özelliği son kez fırınlanarak servis edilmesidir.