Fıstıklı el yapımı içli köfte tarifi ve malzemeleri! Fıstıklı el yapımı içli köfte nasıl yapılır?

Fıstıklı el yapımı içli köfte nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için fıstıklı el yapımı içli köfte tarifi ve malzemeleri nelerdir? Fıstıklı el yapımı içli köfte nasıl yapılır?

En güzel iftar sofraları için fıstıklı el yapımı içli köfte tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

FISTIKLI EL YAPIMI İÇLİ KÖFTE

fıstıklı el yapımı içli köfte

MALZEMELER:

2 su bardağı ince köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

4 su bardağı sıcak su

1 su bardağı un

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

2 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

½ çay kaşığı kimyon

İÇ HARCI İÇİN:

3 çorba kaşığı Aynes tereyağı

500 gr dana kıyma

3 adet kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

½ çay kaşığı pul biber

1 su bardağı kırık Antep fıstığı

Kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI / 2 KİŞİLİK

İçli köftenin iç harcı için; Aynes tereyağını tencereye alın ve küp doğranmış kuru soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, pul biber ve Antep fıstığı ekleyin ve harcı soğumaya bırakın. Dış hamuru için yoğurma tepsisinde ince bulgur ve irmiği alın. Üzerine sıcak su ekleyin karıştırın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Domates ve biber salçasını ekleyin. Tuz karabiber ve kimyonu ekleyin bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun. Bulgur irmik yumuşayınca un ekleyerek hamuru toplamaya devam edin. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan avuç büyüklüğünde koparıp elinizi yağlı su ile ıslattıktan sonra baş parmağınızla çukurlar açın. Kenarlarını yükseltin ve soğuyan iç harcını bolca koyun. Tekrar ıslattığınız parmaklarınızla uçlarını sivriltin ve kapatın. Kapattığınız içli köfteleri buzdolabında soğutun. Derin yağda çevirerek kızartın. Antep fıstığı ve limon ile servis edin.