Elazığ'ın melek kızları her yere iyilik dağıtıyor

Elazığ'da meslek lisesinde okuyan kız öğrenciler, Ramazan'da kırsalda yaşayan muhtaç ailelere yardım ulaştırıyor, yaşlıların ateş, tansiyon ve şekerlerini ölçüyor.

Elazığ'da meslek lisesinde okuyan kız öğrenciler Ramazan'da kırsalda yaşayan dezavantajlı ailelere yardım ulaştırıyor. TOKİ Şehit Arif Güneş Çok Programlı Anadolu Lisesi hasta ve yaşlı hizmetleri bölümünde okuyan 25 kız öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi" kapsamında öğretmenler, veliler, öğrenciler ve hayırseverlerin desteğiyle temin edilen yardımları, ihtiyacı bulunan ailelere ulaştırmak için seferber oldu. Kırsalda yaşayan dezavantajlı ailelere ev ev gezerek Ramazan paketi dağıtan öğrenciler, kronik rahatsızlığı bulunanların da ateş, tansiyon ve şeker ölçümlerini yapıyor.

300 aileye yardım ulaştıran öğrencilerden Rabia Sultan Arslan, amaçlarının topluma faydalı bireyler olmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak olduğunu aktardı.

ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

Okul müdürü Sadrettin Bayram, "Öğrencilerimiz köy köy gezerek, dağ, tepe, bayır geçerek, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıyor, ramazan kolileri dağıtıyor. Gerektiği yerlerde küçük sağlık taraması yapıyor. Öğrencilerimizin böyle bir projede yer almaları bizler için çok kıymetli" diye konuştu.