Ege usulü antep fıstıklı girit ezmesi tarifi ve malzemeleri! Ege usulü antep fıstıklı girit ezmesi nasıl yapılır?

Ege usulü antep fıstıklı girit ezmesi nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için tavada kolay Ege usulü antep fıstıklı girit ezmesi tarifi ve malzemeleri nelerdir? Ege usulü antep fıstıklı girit ezmesi nasıl yapılır?

En güzel iftar sofraları için tavada kolay Ege usulü antep fıstıklı girit ezmesi tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

EGE USULÜ ANTEP FISTIKLI GİRİT EZMESİ

MALZEMELER

500 gr Aynes beyaz peynir

5 çorba kaşığı Aynes süzme yoğurt

½ demet maydanoz

½ demet nane

½ demet dereotu

1 çay bardağı pirinç antep fıstık

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI

Dereotu, maydanoz, naneyi ayıklayıp ince şekilde doğrayın. Beyaz peyniri ezerek karıştırın Aynes süzme yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Antep fıstığı, zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Soğuk servis edin.