En güzel iftar sofraları için dereotu karabuğdaylı kabak çorbası tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
DEREOTLU KARABUĞDAYLI KABAK ÇORBASI
MALZEMELER:
2 adet kabak
½ su bardağı karabuğday
2 su bardağı Aynes kaymaksız yoğurt
2 çorba kaşığı Aynes tereyağı
1 adet yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
5 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu
½ demet dereotu
HAZIRLANIŞI / 4-5 KİŞİLİK
Sakız kabakları yıkayın kabuklarını soymadan rendeleyin ve Aynes tereyağı ile soteleyin. Üzerine su ve tavuk suyunu ekleyin. Yıkanmış karabuğdayları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kâsede Aynes yoğurdu, yumurta ve unu çırpın. Kaynayan çorba suyundan terbiyeyi ılıklaştırmak için bir kepçe su alın. Kaynayan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak dökün. Tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Dereotunu ince doğrayın ve çorbaya ekleyerek servis edin.