Çocuklarımız bize Allah'ın emaneti

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, ebeveynlerin çocuklarını konuşma çağından itibaren her gün suyuna, toprağına ve güneşine baktıkları bir bitki gibi düşünüp bu şekilde yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Çocukların Allah'ın en büyük emaneti olduğuna vurgu yapan Ay, "Küçük yaşlardan itibaren onları sahura kaldırıp, teravih namazlarına götürerek manevi ortamlara dahil etmek geleceklerine yapılan en büyük yatırımdır" diyerek şöyle devam etti: "Öğretmen adaylarımıza tavsiyemiz hep şöyle olur. Öğrencinizle göz temasınızı kaybetmeyin. Deriz ki çocuk için babasının gözündeki ışık çok önemlidir. Annesinin de kokusu çok önemlidir. Bunu bebeklik döneminden itibaren hisseder; dolayısıyla bir şeyler öğreniyorsa bu iletişim kanalının açıklığıdır."

CAMİLERE GETİRİN

"Yaygın din eğitiminin en verimli olanı cami sohbetleridir. Oraya gelen hiç bir kimse mecburiyet eseri olarak gelmiyor. Tamamen isteyerek geliyor. "Ey iman edenler kendinizi ve çoluk çocuğunuzu ailenizin fertlerini, cehennem ateşinden koruyunuz" buyuran Rabb'imiz, aslında bize çok önemli bir yol gösteriyor. Neden acaba bizim çocuklarımızı kendimizden önce tuttuğumuzu bilen Rabbimiz önce kendimizi kurtarmamızı istiyor. Yani önce biz reşit olacağız ki sözlerimiz irşad edici olsun. Önce kendimiz salih olacağız ki çocuklarımıza sözlerimiz ıslah edici olsun. Aile eğitimi tamamen bu örnekliğe dayalıdır."