Çocuk, Allah'ın bize kıymetli emanetidir

Çocuklarımız, Allah'ın bizlere bahşettiği kıymetli bir emanettir. Onun içindir ki; çocuklarımızı sağlıklı bir aile ortamında, sevgi ve güzel ahlakla yetiştirmek öncelikli görevimizdir.

Çocuklar, hayatımızın neşesi, yuvamızın bereketidir. Ailemizin umudu, geleceğimizin teminatıdır. Onları her türlü ihmal ve istismardan korumak, dini, ahlaki, hukuki ve insani sorumluluğumuzdur. Allah'ın emaneti olan yavrularımız, vicdan ve merhamet konusunda insanın ve toplumun en hassas terazileridir. O halde, yarınlarımızın ümidi olan çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızın idrakinde olalım. Onların eğitimlerine, psikolojik, sosyal, kültürel gelişimlerine, dini ve ahlaki terbiyelerine özen gösterelim. Çocuklarımıza yönelik her türlü ihmal ve istismara karşı hep birlikte mücadele edelim. Çocuk istismarı gibi son derece hassas bir konuyu bilinçaltı mesajlarla İslam ve Müslümanlarla ilişkilendirmeye çalışanlara karşı da uyanık olalım. Unutmayalım ki insanlık, çocukların güven ve huzurunu temin etmedikçe asla iyiliğe erişemeyecektir.

MERHAMETLİ OLUN

Peygamberimiz (s.a.s)'in en belirgin özelliği onun merhamet ve şefkatidir. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in davranış şekli şöyle anlatılmaktadır. "Allah'ın rahmeti sayesinde sen onlara karşı yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın, onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi..." Allah Resûlü (s.a.s), "Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en güzel davranandır." buyurarak eşlerin birbirlerine karşı insaflı ve merhametli olmalarını emretmiştir. O nedenle eşimize, çocuğumuza, ana babamıza, yaşlılarımıza, çevremize ve bütün canlılara karşı vicdanlı ve merhametli olalım. Gönlümüzde merhamet pınarları çağlasın daima. Kalbimizde merhamet adlı bir çınar büyüsün. Şefkat ve rahmet kaplasın dört bir yanımızı. Ailemiz ve toplumumuz merhamet ocağı olsun.

ANNELER TERAVİHDE ÇOCUKLAR OYUNDA

Çocuklara din sevgisini aşılamak için camiler eğlenceli hale getiriliyor. Özellikle ramazanda annelerin mukabele ve teravih ile meşgul olması çocuklar için de fırsata çevrildi. Birçok cami minikler için eğlenceli ve eğitici programlar düzenliyor.