En güzel iftar sofraları için çıtır mantı tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
ÇITIR MANTI
MALZEMELER
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1.5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
200 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıvıyağı (kızartmak için)
1 diş sarımsak
1 su bardağı Aynes süzme yoğurt
2 çorba kaşığı Aynes tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI / 2 KİŞİLİK
Derin bir karıştırma kabına unu eleyerek koyun. Ortasını çukur açıp yumurta ve tuzu ekleyin. Sert bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin. Kıymayı bir kaba alın ve rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyin. Tuz, karabiberi ekledikten sonra yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru bezelere bölün. Tezgahı unlayarak merdane yardımıyla ince şekilde açın. Hamurunuzu önce ince şeritlere daha sonra karelere bölün ve iç harcını ortaya yerleştirin. Bu karelerin önce karşı köşeleri daha sonra diğer karşı köşelerini kapatarak unlu bir tepside biriktirin. Geniş bir tavada kızartma yağını kızdırın ve mantıları içinde kızartın. Aynes süzme yoğurdu ve sarımsağı karıştırarak sosu hazırlayın. Bir sos tavasına Aynes tereyağını alın ve kırmızı toz biberi ekleyin ve kızdırın. Kızaran mantıyı servis tabağına alın ve Aynes süzme yoğurdu üzerine dökün. Kırmızı yağ ile servis edin.