En güzel iftar sofraları için çikolatalı fıstıklı krem şokola tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
ÇİKOLATALI FISTIKLI KREM ŞOKOLA
MALZEMELER:
1 litre Aynes tam yağlı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
½ su bardağı toz şeker
4 su bardağı kakao
1 su bardağı bitter damla çikolata
1 yemek kaşığı Aynes tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için:
Rende çikolata
Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerede toz şeker, kakao, un ve vanilyayı toz halinde karıştırın. Toz karışımın üzerine Aynes sütü karıştırarak ilave edin ve ocağa alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynayan krem şokolaya bitter damla çikolata ve tereyağını ekleyin ve mikser yardımıyla çırpın. Çırpılan pürüzsüz krem şokolayı bardaklara alın ve buzdolabında soğuduktan sonra rende çikolata ile servis edin.