Çeçil peynirli ali paşa kebabı tarifi ve malzemeleri! Çeçil peynirli ali paşa kebabı nasıl yapılır?

Çeçil peynirli ali paşa kebabı nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için çeçil peynirli ali paşa kebabı tarifi ve malzemeleri nelerdir? Çeçil peynirli ali paşa kebabı nasıl yapılır?

En güzel iftar sofraları için çeçil peynirli ali paşa kebabı tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇEÇİL PEYNİRLİ ALİ PAŞA KEBABI

MALZEMELER

4- 5 adet kemer patlıcanı

1 su bardağı sıvıyağı

10 adet çeri domates

5-6 adet sivribiber

500 gr dana kıyma

1 adet soğan

½ demet maydanoz

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

½ çay kaşığı kimyon

150 gr Aynes çeçil peyniri

1 su bardağı su

2 çorba kaşığı domates salçası

HAZIRLANIŞI / 4-5 KİŞİLİK

Kemer patlıcanları şeritli şekilde soyun ve dilimleyerek kızartın ve havlu peçete üzerine alın. Köfte için; kıyma, rendelenmiş soğan tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanozu yoğurun ve ince uzun şekilde parçalayın ve şekil verin. Patlıcandan kalan yağ ile sadece kabuk tutana kadar kızartın. Patlıcanları tahtaya serin ve Aynes Çeçil Peynirini üzerine de köfteyi yerleştirin ve sarın. Üzerine kürdan ve domates ve biberi saplayarak borcama dizin. Su ve domates salçası sosu ile 180 derecede 10 dakika fırınlayın.