Çeşme'deki Ilıca Otel'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 1967 Mezunları 50'nci Yıl Buluşması toplantısına katılarak bir sunum yapan Prof. Dr. Canan Karatay, ramazan ayında sıklıkla tercih edilen pide konusunda uyarılarda bulundu. Ekmekte şeker olduğunu söyleyen Karatay, "Ramazan pidesini yemeyin desem de yiyeceğinizi biliyorum. Avuç içiniz kadar pideyi ikiye bölüp köy tereyağı ya da soğuk sıkım zeytinyağı sürerek tüketin. Yapılan bilimsel araştırmalar gösterdi ki, ekmek, kan şekerini ve kan insülini aşırı yükseltiyor. Hangi türü olursa olsun, ekmek yediğiniz zaman, vücut onu şeker olarak algılıyor. Şeker toksik olduğu için, dokulara zararlı olduğu için karaciğerde yağlanmaya neden oluyor. Buğdayın içinde nestin denilen bir madde, maalesef beyine geçerek, beyindeki morfin reseptörlerine bağlanarak bağımlılık yapıyor. Ayrıca buğdayın içinde amilopektina diye bir karbonhidrat var. Bu da beyindeki morfin reseptörlerine bağlanarak sizi bağımlı hale getiriyor. Pankreasımızda insülin salgılanmasını tetikliyor. Onun için sürekli acıkıyorsunuz. Yedikçe yiyorsunuz, bağımlı hale geliyorsunuz. Bunları söylediğim için fırıncılar bana çok kızıyor. Fırına gelen hazır unlarda, Tarım Bakanlığı'nın izniyle yüzde 10 katkı maddesi var. Yani unlar fırına zaten katkı maddeli geliyor. O katkı maddelerinin içinde bromür var. Bromür, ağır metaldir. Bromürün kanser yaptığı belirlenmiştir" diye konuştu.
"ÇİĞ KÖFTE SAĞLIKLIDIR"